Tag: , , , , ,

Предлог филм: Inside Out

Предлог филм: Inside Out

И другите луѓе, исто како и ние можат да се борат со истите емоции,...

Зашто ни е убаво кога слушаме тажна музика?

Зошто се чувствуваме пријатно кога слушаме тажна музика

Тажната музика предизвикува контрадикторен микс на емоции кои се пријатни...

Емоцијата која трае 240 пати подолго од останатите

Емоцијата која трае 240 пати подолго од останатите

На која емоција и треба приближно 4 дена за да помине и зашто?

Кратка историја на меланхолијата

Courtney Stephens зборува подетално за еволуцијата на разбирањето на тагата и дури...

Неверојатната сила на емоционалната „Палата на меморијата“

Може ли „палатата на меморијата“ да ви помогне да се навратите на среќните...

Изворот на најсреќните и најтажните моменти во нашите животи

Стотина луѓе биле прашани во врска со нивните позитивни и негативни настани...

Човековото лице има 21 израз, а сите луѓе реагираат еднакво на исти чувства

Од омраза, восхит па се до некое непријатно изненадување – сите луѓе на...

7 лица на тагата кои изразуваат најголема болка

7 лица на тагата кои изразуваат најдлабока болка

Тагата секој ја изразува на начин кој е својствен за себе, па заради тоа на...

Науката зад феноменот „скршено срце“

„Скршеното срце“ е болно искуство кое ретко кој човек го заобиколил.