Tag: , , , , ,

Депресија: разлики меѓу жени и мажи

Депресијата е една од најтешките состојби во рамки на менталното здравје со...

Дали е правилно да се остане во брак поради децата?

Едно од прашањата пред кои често стојат родителите кои се во...

Надминете го стравот преку соочување

Стравот е едно од основните чувства кое има значајна функција во насока на...

Посттрауматско стресно растројство (ПТСД)

Што е пост-трауматскo стрес растројство (ПТСД) и кој може да го добие? Какви...

Прашања преку кои дознавате повеќе за вашиот сексуален живот

Секоја личност има своја сексуална биографија. Таа ги опфаќа пораките и...

Едноставени навики за одржување на менталното здравје

Сите ние, повремено, сме жртви на динамичниот живот. Жонглирајќи со десетици...

Srce zaguba

Работилница: Како да не се изгубиме себе си кога ќе изгубиме некој значаен

Групата ја води Сузана Крстиќ , психолог, гешталт психотерапевт и тренер од...

Што е AБA метода и зошто е ефикасна

АБA методата е претставува една од најцврсто научно докажаните пракси и...

Психосоматски нарушувања

Иако немаат физичка основа, соматските симптоми, како болка или гадање, се...

Која е врската помеѓу туберколоза и ХИВ?

Која е врската помеѓу туберколоза и ХИВ?

Секој може да се зарази со ХИВ! Не постојат ризични групи, постои само...