Tag: , , , , ,

Што е AБA метода и зошто е ефикасна

АБA методата е претставува една од најцврсто научно докажаните пракси и...

Уметноста на психотерапијата

Станува збор за збир вештини, техники и знаења, поврзано со (ре)едукација на...

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со родителските проблеми

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Невро Лингвистичко Програмирање (НЛП)

НЛП моделот е склоп на моќни техники за стекнување вештини кои може да ги...

Психологија на разочарувањето (инфографик)

Проследете ги најновите наоди од истражувањата и техниките кои помагаат за...

8 техники за побрзо памтење и уште побрзо совладување на лекциите

7 техники за побрзо помнење и уште побрзо совладување на лекциите

За подобро помнење помага исхраната како што е зелениот чај и боровниците, а...

Што покажуваат резултатите од испитување на ефикасноста на психотерапијата?

Што покажуваат резултатите од испитување на ефикасноста на психотерапијата?

Meltzoff и Kornreich (1970) наоѓаат повеќе од 80% позитивни исходи по психотерапијата,...