Tag: , , , , , , , , ,

Успешна визуелизација на цели според Gabriele Oettingen

Gabriele Oettingen, германски психолог и истражувач на мотивацијата и...

Поразот во кариерата е прилика да станете најуспешни во вашата професија

Поразот во кариерата е прилика да станете најуспешни во вашата професија

Храбро напред: На работа како и во фудбалот, не смееме да се окружиме со...

Доброто во врска со стресот: Мозокот е појак, а луѓето стануваат се поотпорни

Доброто во врска со стресот: Мозокот е појак, а луѓето стануваат поотпорни

Иако стресот не е здрав, краткорочно гледано кога луѓето се под стрес, тогаш...

10 начини на кои можете да завршите повеќе работи, почнувајќи од денес

Сакате да бидете попродуктивни? Обидете се да го сторите тоа на наредниве 10...