Tag: , , , ,

психоинтегра

Да учиме за себе од другите

„Психоинтегра“ во соработка со ДУЦОР „Партенија Зографски“ од Скопје...

Што се интроекти и како тие влијаат врз нашиот живот

Лицата кои ги интроектирале поголемиот дел од своите верувања и вредности...

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја подобрува долготрајната меморија кога се конзумира после учењето

Кофеинот ја зајакнува долготрајната меморија

Учете го детето на оптимизам

Што можеме да направиме за да поттикнеме оптимизам кај детето?

Клучот за успехот

Клучот за успехот

Во ова видео, таа ја објаснува својата теорија за „смелоста“ како...

Развојни аспекти на личноста

Развојни аспекти на личноста

Фројд посебно ја нагласил одлучувачката улога на првите години од животот

8 техники за побрзо памтење и уште побрзо совладување на лекциите

7 техники за побрзо помнење и уште побрзо совладување на лекциите

За подобро помнење помага исхраната како што е зелениот чај и боровниците, а...

Тенденции во современата концепција на наставата

Тенденции во современата концепција на наставата

Наставникот и учениците треба да се соработници, само во таква соработничка...

На мозокот му треба фитнес: Помлад ќе го направат постојани активности и боровинки

Каква исхрана и активности му се потребни на мозокот?

Преку учење и стекнување на нови знаења, дури и во старите години е возможно...

Што е аутизам?

Што е аутизам?

Личност со аутизам чуствува љубов, среќа, тага и болка исто како и...