Tag: , , , , ,

Љубовни стилови според д-р Хелен Фишер

Според д-р Хелен Фишер, постојат четири љубовни стилови: истражувач,...

Што стои во позадината на анксиозноста?

Што доколку анксиозноста е биолошка реакција на заробен, неразрешен стрес...

Психологија и сексуалност

Постои една мудра мисла која гласи - „Човекот до денес научи цивилизирано...

Дехидрацијата, не доволното внесување на протеини и не доволниот сон се криви за неконтролираниот глад

Кои се причините за неконтролиран глад?

Прескокнувањето на појадокот ја пореметува рамнотежата на шеќерот во...