Tag: , , , , , , , , ,

Успешна визуелизација на цели според Gabriele Oettingen

Gabriele Oettingen, германски психолог и истражувач на мотивацијата и...

Размислете пред да претерате со позитивното размислување

Неочекуваниот негативен ефект на позитивното размислување врз менталното...

Психолошки истражувања за среќата кои треба секој да ги знае

Каде ја чувствуваме среќата во телото, како влијае врз гените, зошто се...

Депресија: 10 фасцинантни увиди за една погрешно толкувана состојба

Депресија: увиди за состојбата која често погрешно се толкува

Десет увиди за една многу заедничка и пошироко погрешно толкувана состојба.

Својства на личноста

Својства на личноста

Личноста е објект и субјект на општествените односи и процеси.

10 начини на кои можете да завршите повеќе работи, почнувајќи од денес

Сакате да бидете попродуктивни? Обидете се да го сторите тоа на наредниве 10...