Tag: , , , ,

Успешна конфронтација според Simon Sinek

Многу луѓе се плашат од директна конфронтација со околината. Токму затоа,...

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Како настануваат убијците: мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Кога луѓето сметат дека нешто е оправдано, тогаш во нивниот орбитофронтален...

Нагласено чувство на вина

Кога личноста се обвинува, таа лошо мисли за себе си, се презира и склона е да...

Како да го препознаете самозалажувањето?

Ние се лажеме себе си од тоа зошто носиме брендирана облека, наместо...

Зашто ни е убаво кога слушаме тажна музика?

Зошто се чувствуваме пријатно кога слушаме тажна музика

Тажната музика предизвикува контрадикторен микс на емоции кои се пријатни...

Што луѓето со алцхајмеровата болест чуствуваат откако нивната меморија ќе исчезне

Што чувствуваат луѓето со алцхајмерова болест откако нивната меморија ќе исчезне

Дали емоционалниот живот на луѓето со алцхајмерова болест е жив и добар?

Дали сме одговорни за своите емоции?

Не е мал бројот на луѓето кои веруваат дека нивните емоциите во најголема...

Човековото лице има 21 израз, а сите луѓе реагираат еднакво на исти чувства

Од омраза, восхит па се до некое непријатно изненадување – сите луѓе на...

Страв од одбивање

Сте си замислиле ли некогаш како би изгледал вашиот живот кога не би се...

Што е аутизам?

Што е аутизам?

Личност со аутизам чуствува љубов, среќа, тага и болка исто како и...