Затоа што никој не е совршен

Не е тајна дека пластичните кукли со совршени димензии кои ги гледаме по излозите во продавниците, нè привлекуваат да погледнеме во нив. Но, организацијата Pro Infirmis направила прекрасна кампања во која креирала кукли базирани на вистински луѓе со физички недостатоци. Целта на проектот е подигање на свесноста и прифаќање на различностите кај луѓето со кои секојдневно се разминуваме. На крајот на сè, постои ли совршенство?
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.